Welkom in het vaklokaal Drama!

 


Op deze webpagina kun je alles vinden over het Middelbare-schoolvak drama/theater. Maar dat is niet alles! De site is ook ontzettend leuk voor alle jongeren uit heel Nederland die geïnteresseerd zijn in theater en toneel, want niet iedere school heeft het vak drama/theater.

Toneelspelen is zo geweldig omdat je allerlei personages (rollen) mag spelen, verschillende scenes en situaties, samen met anderen, je eigen grenzen verlegd, met tekst of improviseren… het is een speeltuin. Een speeltuin mét regels en leerdoelen maar waar je als speler veel vrijheid kan voelen! 

 


In het menu hier links vind je onder andere informatie over Theateropleidingen, Jeugdtheaterscholen, Voorstellingen, Theaterfestivals enz.
Mocht je zelf behoefte hebben aan bepaalde informatie dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

 


Via de linken onder oefenen, kom je bij allemaal handige sites die je kunnen helpen bij het voorbereiden van een theaterbezoek, het maken van verslagen en het werken aan een theatervoorstelling.

Veel plezier!

 

Voor vragen over Theater, Toneel, Acteren, Drama, Toneelscholen (HBO / MBO), Auditie doen… neem contact op met de communitymanager Nina Jilesen. Zij is eerstegraad theaterdocent én regisseur. Mail naar info@ninajilesen.nl