<Ingezonden mededeling>

Een project voor jongeren, door jongeren

Cross Your Borders is een ideële organisatie die onderwijsprojecten verzorgt op middelbare scholen door heel Nederland. De projecten gaan over onderwerpen die vaak worden vergeten; armoede en onrecht in de wereld. We willen leerlingen bewust maken van de ongelijke wereld waarin wij allen leven. Het is belangrijk om soms met onze neus op de feiten te worden gedrukt en ons bewust worden hoe goed wij het hier in Nederland hebben. En hoe wij anderen die dat niet hebben, een handje kunnen helpen.

De leerlingen leren tijdens een project op een interactieve en speelse manier. Zij worden begeleid door jongeren en vrijwilligers van het Cross Your Borders team. Waarbij zij bijvoorbeeld een campagne opzetten en deze als groep moeten uitvoeren. Zij leren tijdens een project dus niet alleen over de armoede en onrecht in de wereld maar ook hoe zij samen moeten werken met andere leerlingen.

Cross Your Borders, een bijzondere organisatie die al bijna 10 jaar actief is met het nastreven van hun doel. Een project voor jongeren, door jongeren gegeven. Hoe bijzonder is dat?

Sanne Heijs

Voor meer informatie ga naar http://www.crossyourborders.nl/

4 − vier =