Woensdag 9 februari is gevierd dat Digischool 15 jaar bestaat en Kennisnet 10 jaar.
De homepage van digischool is compleet vernieuwd en een stuk overzichtelijker geworden: bij openen kun je kiezen voor docent/leerling en voor voortgezet/basis. Als je als docent klikt op een vak, kom je op de openingspagina van de Community, als je als leerling op dat vak klikt, kom je automatisch in het vaklokaal. Heel simpel en dus handig.

Verder staan onderaan de pagina icoontjes die snel leiden naar:

• Digischooltv: daar zijn allerlei screencasts te vinden: instructiefilmpjes over hoe te werken met bijvoorbeeld Moodle, WRTS, Powerpoint etc.
  • Grammachat: om grammatica te leren
  • E-card sturen: voor leerlingen
  • Klikbrief: voor Duits, Engels, Frans, Nederlands en Spaans
  • Memoryspel ontwerpen
  • Plaatjesmaker: simpel plaatjes bewerken
  • Beoordeel je school: schoolgids
  • Digischool 3D: o.a. het Taaldorp voor Engels Chatterdale
  • WRTS
  • WRTS op mobiel
  • Engels leren met Mike (basisonderwijs)

Tenslotte komen er Twitterfeeds langs van leerlingen die bijvoorbeeld melden dat ze met WRTS bezig zijn en staan er directe links naar o.a. dit blog!
Een handige pagina om toe te voegen aan uw favorieten en die van uw leerlingen.

Een reactie op “15 jaar Digischool”

1. willyweijdema zegt:

Hierbij feliciteer ik Digischool met hun 15-jarig jubileum! Inderdaad is deze vernieuwde website een hele verbetering: duidelijk en dynamisch. Leuk: die twitters die steeds langs komen…
    Ik heb het bericht ook gepubliceerd op het nieuwsblog Nederlands: http://wp.digischool.nl/com-nederlands/2011/02/14/digischool-is-compleet-vernieuwd/

Willy Weijdema: comunitymanager van de vakcommunity Nederlands

− 7 = twee