Ton van Haperen schrijft in NRC Handelsblad over het verhogen van de pensioenleeftijd. Hij vindt het geen goed idee dat docenten tot hun 66ste moeten doorwerken.
Wera de Lange schrijft op de Trouw website dat sommige collega’s verzuren maar dat anderen fluitend hun pensioen halen.
Ik ken zelf verschillende collega’s die al dik in de 60 zijn en met plezier lesgeven maar ik ken er ook heel wat die dat niet doen (maar die hadden eigenlijk al veel eerder het onderwijs moeten verlaten).
Is het inderdaad zo dat docenten een uitzondering zouden moeten vormen? Is het per definitie onmogelijk om je pensioen te halen als docent?
Wie heeft er een speciale leeftijd in gedachten om te stoppen?

Ton van Haperen in NRC Handelsblad
Column Wera de Lange Te oud

Zie ook de discussies op Onderwijsblog NRC

Een reactie op “Docent van 66?”

  1. Toon van der Ven zegt:

    Van Haperen: deze man nemen mijn collega’s en ik al heel lang niet zo serieus. Ik denk dat jij de spijker op zijn kop slaat: sommige jonge mensen kunnen beter een baan elders zoeken als ze het onderwijs niet leuk vinden. En als je plezier in je werk houdt, dan ben je een topdocent en kun je nog lang mee. De discussie begint enigszins naar leeftijdsdiscriminatie te neigen. Niet iedereen zal de 67 halen, net zo min als erg veel docenten of andere werknemers nu de 65 halen, maar de arbeidsparticipatie als geheel zal stijgen en daar heb ik niks tegen. Werk ze mee zinne, zeggen wij in Brabant.

Reageer


× drie = 15