In het IVN blad Mens & Natuur (zomer 2009) lees ik een positief bericht over een maatschappelijke stage die leerlingen van het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen hebben gedaan bij de IVN afdeling Rijk van Nijmegen. In een week veldwerk hebben ze koeien gevoerd, takken versleept, een tractor uit de modder getrokken, opdrachten gegeven aan basisschoolleerlingen en ze zijn op struintocht geweest, op zoek naar dieren(sporen) en planten.
De afdeling is enthousiast en hoopt dat leerlingen die op jonge leeftijd in aanraking komen met het IVN de vrijwilligers van de toekomst worden.
Een aantal tips die worden gegeven:
-Maak de klus zinvol, met een heldere taakomschrijving en een duidelijk resultaat
-Maak de klus aantrekkelijk en uitdagend voor jongeren
-Bedenk vooraf welke kennis of interesse een jongere minimaal moet hebben
-Geef leerlingen een actieve rol in de voorbereiding.

Zijn er meer mensen die positieve ervaringen kunnen rapporteren met maatschappelijke stages?

Website Ministerie van OCW
Gedeelte voor scholen