Op de website van Wikiwijs, een initiatief van het Ministerie, wordt een poging gedaan om ons docenten aan de Wiki’s te krijgen. Iedereen kan ideeën leveren en daar kan dan op gestemd worden. Tot nu toe zijn het vooral degenen die enthousiast zijn over allerlei ict-toepassingen die reageren en gaat de discussie vooral over wat voor soort toepassingen we nodig hebben.
Mijn eigen gevoel is dat er al zoveel gebeurt op het gebied van het maken van lesmateriaal, bijvoorbeeld in de diverse communities. Komen we op een gegeven niet om in al het materiaal?
Een ander probleem van Wiki’s is: iedereen kan er materiaal aan toe voegen of af halen. Hoe kun je dan garanderen dat wat er op komt ook klopt?
En zijn alle vo docenten al zover dat ze niet alleen gebruik gaan maken van wiki’s maar er ook aan gaan toevoegen? Zijn het niet alleen de docenten die toch al gebruik maken van ict die hier warm voor gaan lopen?
Ga eens kijken op de site en reageer.

Weblog Marcel Kesselring - ervaren Kennis Management professional, grote interesse in web 2.0 toepassingen binnen organisaties. In 2007 heeft hij besloten om zijn baan binnen Unilver op te zeggen en de eerste stappen te maken richting onderwijs:
http://marcelkesselring.wordpress.com/2009/06/03/hoe-krijgen-we-de-leerkrachten-aan-de-wikiwijs/

Zie ook mijn eerdere bericht hierover

Een reactie op “Wikiwijs moeten we worden!”

  1. John Daniëls zegt:

    Ik heb in Nieuwsbrief 5 (2009) van het Handboek Onderwijspraktijk (Kluwer, Alphen a/d/Rijn)in de serie Internetonderwijs deel 5 afgescheiden. http://www.internetonderwijs.net/Nieuwsbrieven/Nb2009/NB5_Internetonderwijs5/artikel_nb5.htm. Dit deel gaat over materiaalbanken, zoals die van Wikiwijs, de VO-raad en de Open Universiteit. Ik ben nu bezig aan deel 8. Dit gaat over de leermiddelenbank van de Digitale School en die ziet er al heel wat beter uit dan de databases die ik in de eerste delen heb beschreven. De hele serie verschijnt ook in LTM.

    John Daniëls

Reageer


2 + = vier