Bij mijn eerdere bericht van 17 maart over Vakgerichte Nascholing liep er een enquête mee met als stelling ‘Vakgerichte nascholing is het meest zinvol’.
Het resultaat was duidelijk: op één na alle invullers zijn vóór vakgerichte nascholing. Docenten moeten dus meer een vuist maken als ze inderdaad af willen van algemene cursussen voor hele schoolteams. Voor het geld dat bespaard wordt op die manier kan dan bijvoorbeeld iemand worden ingehuurd om in te vallen: een collega van jou wil misschien best jouw lessen een keer overnemen als hij daarvoor wordt betaald ;-) . Dan is het argument van lesuitval in ieder geval al van tafel.

Een reactie op “Vakgerichte nascholing”

 1. Hannes Minkema zegt:

  Dat is helemaal geen gek idee!

  Alleen denk ik dat scholen geen geld besparen door de APS-inleider af te zeggen en in ruil daarvoor docenten op vakgerichte nascholingscursussen te sturen.

  Sterker nog: die APS-inleider was lekker goedkoop. Het hele team voor één scholingsmoment: hoe goedkoop kun je het hebben?

  Maar ja, die paperdure cursussen van de schoolleiding en het ‘middenmanagement’ moeten natuurlijk ook worden betaald…

  (N.B. Een ‘opleiding middenmanagement’ voor bijvoorbeeld een afdelingsleider of jaarcoordinator kost 4550 euro (14 bijeenkomsten). Een tweejarige ‘master educational management’ voor bijvoorbeeld deelschool- of locatieleiders kost zo’n 17.000 euro. Geen wonder dat er weinig geld is voor gewone vakleraren.)

Reageer


+ 3 = acht