Heeft u daar ook wel eens last van? Van een winterdip. Dat je echt helemaal geen zin hebt om naar school te gaan en weer iets te bedenken om in de klas te gaan doen? Dat had ik vorige week. Leerlingen hadden last van dezelfde dip dus we hielden elkaar voor dat we met frisse moed bezig waren, met niets. De les kabbelde, leerlingen deden van alles, ik liep eens wat rond, maakte een praatje met deze of gene. En stiekum keken we allemaal regelmatig op de klok of het nog geen tijd was.
Tot er dan onverwacht een aardige les uitrolt in een groep waarvan je het niet verwacht – en dan krijg je opeens weer zin in het leven. Vreemd beroep toch – dat lesgeven. Of zouden mensen in andere beroepen dit soort dingen ook hebben?

+ 5 = zeven