Wat doet een docent zoal in de vakantie?
Er zullen heel wat zijn die een weekje weg gaan in de voorjaarsvakantie; lekker even skiën, zoals veel mensen ook doen die niet in het onderwijs zitten.
Maar er zullen er ook heel wat zijn die niet weggaan en hun tijd nuttig besteden.
Een klein kijkje in de keuken:
Laatste schooldag: helemaal uitgeput thuisgekomen; even een paar uurtjes geslapen.
Eerste vakantiedag: nog even wat schoolwerk bijgewerkt en uitgezocht.
Tweede vakantiedag: begonnen aan een boek van Nicci French – al een paar weken niets gelezen. Wat kun je dat missen! Misschien is het wat voor mijn leerlingen – in ieder geval leest het vlot – binnen een dag uit.
Derde vakantiedag: dagje naar de sauna – stapel vakliteratuur mee waar ik al weken niet aan toe ben gekomen.
Vierde vakantiedag: weer een beetje opgeladen – tijd om wat voor school te doen. Na de vakantie is er een boekentoets – even wat vragen bedenken. Verder wat mensen mailen voor congres Engels – ik doe de sponsoring.
Vijfde dag: vergadering van congres – volgende maand komt er snel aan.
Zesde dag: eindelijk eens mijn postbus leegmaken met allerlei (vak)zaken waar ik normaal niet aan toekom. Even tijd om alles op gemak te lezen. Nog wat voor congres regelen. Dag is zo weer om.
Elke dag: even op Blackboard kijken en wat leerlingen mailen. Wat stukjes schrijven voor dit weblog.
Zevende dag: vandaag eens even alle boekenbijlages doorlezen – die lagen er nog van een paar weken.
Jeetje – wat vliegt zo’n vakantie om! Zou eigenlijk nog wel een paar dagen willen niksen. Volgende vakantie dan maar!

Een reactie op “Vakantie!”

1. Marieke zegt:

Hier zouden we met z’n allen mee moeten stoppen. Ik wed dat dat een hoop nieuwe collega’s op zou leveren! Al die mensen die nu denken “onderwijs? Lijkt me een interessant beroep, maar ik ben gekke Henkie niet” zouden wellicht wel komen -en blijven- als de cultuur niet was dat iedereen veel meer uren draait dan officieel de bedoeling is. Hopsa, weg lerarentekort!
    (Geen verwijt richting jou overigens Christien, ik heb zelf ook een paar dagen gewerkt de afgelopen week)

× 1 = twee