Op de NOT is door Minister Plasterk de website Leraar 24 gelanceerd.
Het is een site die via de portal van kennisnet beschikbaar is voor docenten ’24 uur per dag’: kosteloos, interactief en laagdrempelig, aldus de minister in het filmpje op de openingspagina.
Het is een initiatief van Kennisnet, Ruud de Moorcentrum (Open Universiteit), SBL en Teleac/NOT en wat we er kunnen vinden zijn allerlei filmpjes: per onderwerp en per niveau (PO, VO, MBO) gerangschikt.
Er zit een zoekfunctie op de site waarmee je onderwerpen kunt vinden: ik heb er een aantal geprobeerd waar ik dagelijks mee te maken heb: dyslexie, adhd, mentorgesprekken, pdd nos, autisme. Helaas zijn hier nog geen videos over beschikbaar.
Uiteraard is de site in opbouw: docenten worden uitgenodigd eigen onderwerpen aan te kaarten en eventuele filmpjes aan te leveren. Totaal zijn er nu 92 videos te vinden.
Hebben wij er als docenten iets aan? Ga er eens kijken en reageer!

De Lerarenwissel

Leraar24 organiseert ook uitwisselingen voor een dag om leraren een vernieuwde kijk te geven op hun onderwijs. Door een dag in een andere onderwijssituatie te werken, leert u meer over uw eigen vaardigheden en over de diversiteit aan kwaliteiten die nodig zijn binnen het onderwijs. U draait een dag de lessen van een collega op een andere school, die u daarbij zal instrueren en coachen. Daarna ontvangt u uw collega op uw school en begeleidt u hem/haar die dag.
Leraar24 is daarom op zoek naar enthousiaste leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs en het mbo die graag eens een dag in de schoenen van een andere leraar willen staan. Bent u de leraar die wij zoeken? Laat het ons weten en mail uw gegevens, uw onderwijservaring en de gegevens van uw school naar Leraar24.
Mail hiervoor naar anouk@jvtv.nl of bel met 030-24 00 880.

 

5 Reacties op “Leraar 24”

 1. Willem Korevaar zegt:

  Je bent in overtreding want je gebruikt hun logo, of heb je hun uitdrukkelijke toestemming gevraagd?
  http://www.leraar24.nl/disclaimer/
  “Gebruik van het logo van Leraar24 ten behoeve van linken of verwijzen, zonder onze uitdrukkelijke toestemming.”

  Inhoudelijk zitten er goede video’s tussen, natuurlijk ook ‘open deuren’, maar wat mij wel stoort is dat deze site – gemaakt met gemeenschapsgeld!- helemaal dichtgetimmerd is. Je kunt bv die filmpjes niet embedded ergens op de jouw schoolsite plaatsen, maar ze verwachten wel dat jij jouw filmpje aan hun opstuurt en dan geldt ineens daarvoor de regel : “royaltyvrije licentie voor het gebruik van dergelijk materiaal’ die jij aan hun verleent. Dat is mi meten met twee maten.
  WEB 2.0?

 2. Christien van Gool zegt:

  Nee, dit is ook een site van kennisnet dus neem aan dat ik dan gerechtigd ben om logo te gebruiken!

  Inhoudelijk: klopt – ik heb me ook af gevraagd waar het interactieve in zit!

 3. Willem Korevaar zegt:

  Het gaat er mij niet om of jij / wij dat logo wel zouden mogen gebruiken (wij zijn geen Kennisnet, maar Digischool), het gaat om het principe dat een (semi-)overheidsite een logo niet ergens anders wil hebben. Dat Pepsi dat zegt ok. Ik zou zeggen ‘hoe meer reclame voor deze Leraar 24, des te beter..dus aub plaats zoveel mogelijk dat logo’

 4. Willem Korevaar zegt:

  Inmiddels hebben ze de disclaimer geheel aangepast! Zoals het hoort bij een overheidssite:
  http://www.leraar24.nl/gebruikersreglement/
  Zo zie je maar weer dat kritiek van velen kan helpen.
  Via Trendmatcher.

 5. Docent VO » Blog Archive » Leraar 24 zegt:

  [...] schreef ik over Leraar 24 (zie bericht van 22 februari) waar ‘informatie te vinden is rondom talloze thema’s die aansluiten bij het beroep [...]

Reageer


8 − acht =