Er zijn collega’s die klachten hebben ingediend over de website Beoordeel mijn leraar bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB).
De meningen over de site lopen uiteen: de AOb wil de site verbieden (na klachten van leden), maar kan dat juridisch niet. Blogger Rein Bijlsma vindt het met name een probleem dat leraren met naam en toenaam staan vermeld. 
De beheerders van de site zeggen dat ze het met naam en toenaam noemen hebben opgelost door nu alleen maar lerares of leraar Engels te vermelden plus de school. Leerlingen moeten aanklikken op welke school ze zitten en dan pas kunnen ze de namen zien.
Dit lijkt de anonimiteit te waarborgen. Maar ik heb het uitgeprobeerd en mezelf bij verschillende scholen aangemeld als leerling. Zonder moeite krijg ik van alle scholen de namen te zien! Ik neem aan dat leerlingen dit trucje ook snel door hebben ;-)
Wat vinden jullie van de site? Wat voor kwaad zou het kunnen? Zouden directies hierop gaan kijken voordat ze een functioneringsgesprek houden? Zijn er collega’s die nare ervaringen hebben met de site?
Ik sta er zelf niet op…

7 Reacties op “Beoordeel mijn leraar!”

 1. Toon van der Ven zegt:

  Zoals zo vaak zal het gros van de bezoekers niet veel kwaad in de zin hebben. Het probleem is natuurlijk dat enkelen het voor de rest verpesten. Ik heb sowieso een hekel aan al dat lijstjes- en verkiezingsgedoe om niks maar het kan iemand echt beschadigen als hij of zij op een vervelende (wellicht oneerlijke) manier te kijk gezet wordt. En ik heb al wat onsmakelijke voorbeelden gezien. De tijd van ‘moet kunnen’ is hopelijk wel voorbij. Gewoon goed regelen dus, zou ik zeggen. Toon

 2. jos de vries zegt:

  één van mijn oud-leerlingen is gestopt met zijn lio-schap doordat er op de site beoordeel-mijn-leraar beroerde dingen zijn gezet: zie dan nog maar eens aan de bak te komen, want waar rook is is toch vuur??

 3. R. Salverda zegt:

  Ik vind het echt een belachelijke website.
  Ik stond er eerst niet op, nu wel, maar vind het geenzins verantwoord. Ook collega’s worden finaal afgemaakt omdat je niet zo populair zou zijn. en natuurlijk de leerlingen waar je als docent een aanvaring mee hebt gehad zullen alles aanpakken hun gelijk te halen en anderen belachelijk te maken.
  Het levert niets positiefs op en is geenzins betrouwbaar. Daarnaast is het wel zo dat de populairste leraren nou niet de besten hoeven te zijn. Ik heb altijd geleerd; je kunt maar beter wat minder populair zijn dan al te populair.
  Als deze website verboden zou kunnen worden zou ik het ondersteunen. Maar het is gewoon maar beter er niet naar te kijken. Dus voor de mensen die er wel op staan: ‘maak je niet te druk, en geloof in jezelf”, en niet wat anderen zeggen.

 4. Marieke zegt:

  Ik denk dat ik http://www.beoordeelmijnhuisarts.nl en http://www.beoordeelmijnnotaris.nl maar eens ga registreren.

 5. Christien van Gool zegt:

  @Marieke
  Goed idee!

 6. Marieke zegt:

  beoordeelmijnhuisarts.nl blijkt zelfs al geregistreerd te zijn. It wasn’t me.

 7. Docent VO » Blog Archive » Beoordeel mijn leraar 2 zegt:

  [...] mijn bericht van 11 januari over de site beoordeel mijn leraar kwamen opvallend veel hits: reden om weer eens een kijkje te [...]

Reageer


× een = 7