In het Onderwijsblad stond een opmerkelijk bericht: uit een onderzoek op Beoordeelmijnleraar blijkt dat mannelijke docenten populairder zijn dan vrouwelijke. Ik heb even mijn naam ingevoerd – maar helaas: niet eens te vinden. Moet ik mijn leerlingen toch eens op aanspreken. Vooral jongens schijnen voorkeur te hebben voor mannelijke docenten en ik heb veel meisjes in mijn klassen!
Maar hoe zit het met de betrouwbaarheid van zulke testen? Zouden het niet vaker jongens zijn die actief zijn op internet? Of ben ik dan erg bevooroordeeld?
En hoe belangrijk is het dat leerlingen je aardig vinden? Ben je dan een goede docent? En wat beoordelen leerlingen als ze zeggen dat een docent goed is? Hebben zij daar een even goed intuitief gevoel over als wij vaak hebben over leerlingen die goed of slecht zijn? En is dat altijd een terecht gevoel?
Dit bericht roept echt heel veel vragen op!

vijf × 2 =