Bericht op BNR radio

Dat de zij-instroom problemen oplevert, was u natuurlijk wel bekend. De Volkskrant noemt het een mislukking: in de eerste helft van 2007 waren er maar dertig mensen die de overstap uit het bedrijfsleven maakten.
Het artikel citeert Freddy Weima, directeur van het SBO, de organisatie van werkgevers en werknemers in het onderwijs, die zij-instromers belangrijk vindt. ‘Weima erkent dat het moeilijke werknemers zijn voor scholen. Ze zijn nog niet bevoegd en hebben in het begin veel begeleiding nodig.’
Goh, raar he! Zouden ze nou niet eerder hebben kunnen bedenken dat er behoefte zou zijn aan begeleiding? Wat is dit eigenlijk voor een club? SBO – hebt u daar ooit van gehoord?
Even googelen leidt tot het volgende resultaat: Freddy Weima is sinds 1 febr 2007 de nieuwe directeur van het SBO, de organisatie van werkgevers en werknemers in het onderwijs te Den Haag. Op dit moment is hij hoofd Beleidsontwikkeling van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het ministerie van Justitie. Weima is bekend met het onderwijs door zijn eerdere functies bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (directie Wetenschappelijk Onderwijs en de Strategische Eenheid).  
Zou het geld wat er in zo’n club wordt gestoken niet beter kunnen gaan naar de begeleiding zelf? Want van onderwijs hebben ze volgens mij weinig kaas gegeten.

Zie ook het weblog van Ferry Haan

Reageer


6 − drie =