Ben je Pabo-student? Herschrijf een leermiddel en win een iPad

Deze actie liep eigenlijk tot 10 juni maar is verlengd, dus grijp je kans!

Aanpak:

1. Word via mijn.digischool.nl gratis lid van de Pabo-community
  2. Zoek via Wikiwijs.nl/sector/po/ of Leermiddel.org/po een geschikt leermiddel welke je binnenkort bijvoorbeeld tijdens je stage kunt gebruiken of over een onderwerp waar je veel van weet. *
  3. Download dit leermiddel
  4.  Open de checklist en vul deze in
  5. Herschrijf/verbeter dit leermiddel zodat het PERFECT ** wordt
  6. Ga (opnieuw) naar Leermiddel.org
  7. Log in en klik op Insturen
  8. Upload het vernieuwde leermiddel en geef het de juiste criteria (metadata) mee
  9. Zet in het laatste tekstveld: Leermiddel beschrijven, onderaan de tekst ‘Pabo-student’ en plak het url (internetadres) van het oorspronkelijke leermiddel ***

Een jury bestaande uit communitymanagers PO beoordeet de inzendingen. De inzenders van de meest perfecte leermiddelen winnen een iPad3. Alleen inzendingen waarin alle bovenstaande criteria zijn verwerkt, dingen mee naar de iPads.
* Kopieer de url (internetadres) van dit leermiddel en bewaar het ergens. Je hebt dit aan het eind van het proces (zie punt 9) nodig
** Houd rekening met hetgeen je op het kwaliteit formulier hebt ingevuld. Een perfect leermiddel is gericht op de toekomst: individueel of groepswerk, 21st 21st century skills, interac-tief, etc.

*** N.B. Als je deze twee onderdelen vergeet, kan het nieuwe leermiddel niet teruggevonden worden en doe je niet mee voor de prijzen.

Word is Word…uitdaging: ga nog een stap verder

Veel materiaal is gemaakt in Word of PowerPoint. Op zich niks mis mee, maar als je dan toch al tijd en energie besteed hebt aan het maken van het perfecte leermateriaal is het wel leuk om nog een extra stapje te zetten. Je kunt het materiaal m.b.v. Wikiwijs Maken een 'digitale twist' geven. Je bladzijden zijn dan via een menu aan de linkerzijde te bereiken en je kunt als je wilt geluid en video toevoegen.

Wikiwijs Maken is voor iedereen gratis beschikbaar via www.wikiwijs.nl. Meld je aan met je Entree-account. Heb je geen Entree-account? Kijk hier:  20110926 handleiding aanmelden entree

Vul vervolgens je profielgegevens in en ga aan de slag. Het is niet moeijlijk om met Wikiwijs Maken te werken. Klik hier voor de 'snelstartgids': snelstart-maken 2.0

acht − = 6