Al eens gewerkt met Wikiwijs Maken? Zo niet, dan zou ik het toch eens proberen. Even aanmelden op Wikiwijs en je kunt aan de slag. Met Wikiwijs Maken kun je zelf eenvoudig een les of een arrangement maken (tekst, plaatjes, filmpjes, links getoond via een menustructuur). Maar daarnaast kun je ook een arrangement dat iemand anders gemaakt en gepubliceerd heeft, kopiëren en veranderen. Je maakt dan een zogenaamd afgeleid arrangement. Dat laatste is nu nog aantrekkelijker geworden. Sinds 23 januari is er namelijk een nieuwe versie in de lucht waarin je kunt kiezen om de relatie tussen het afgeleide arrangement en het oorspronkelijke (de basis) te bewaren. Wordt het basisarrangement door de maker bijgewerkt, dan verandert (als je dat wilt) jouw arrangement direct mee. Handig!
En wat ik zelf ook handig vindt: je kunt nu een zoekopdracht opnemen in je arrangement. Er worden dan direct in jouw arrangement linkjes geplaatst naar Wikiwijs-materiaal dat aan jouw zoekcriteria voldoet. Je kunt zelf bepalen hoeveel resultaten je in je les wilt laten zien. De rest is via een ‘meer’ knop oproepbaar.

En dan nog een nieuw handigheidje: je kunt de kleuren, de stijl en de kop van je arrangement nu vastleggen in een ‘sjabloon’. Op die manier kun je je arrangementen allemaal een persoonlijke ‘touch’ geven.

Reageer


× 4 = acht