Visie en Missie

Visie

Het faciliteren van de Bosbergschool om deze  op kwalitatief en innovatief vlak te laten gaan behoren tot de top van basisonderwijsinstellingen van Nederland.

Missie

De Stichting “Vrienden van de Bosbergschool” is een onafhankelijke stichting met als doel het bestaan van de Bosbergschool te Hollandsche Rading te garanderen en te vergemakkelijken. De Stichting doet dit door middelen in geld en in natura te verwerven bij particulieren, bedrijven of instellingen om de extra kosten te dekken van projecten of lessen. Om inzicht te krijgen over wat nodig is wordt overleg gevoerd met de school.

De stichting is opgericht om de Bosbergschool deskundigheid, diensten en middelen ter beschikking te stellen, zodat het management en de leerkrachten, in samenwerking met de ouders het ICT gebruik en daarmee het onderwijs kunnen verbeteren.

De initiatiefnemers zijn van mening dat ICT een essentieel middel is om onderwijs te verzorgen waarmee leerlingen de vaardigheden verwerven die zij in de toekomst nodig hebben.  Dit middel wordt zodanig ingezet dat:

• Leerlingen worden gestimuleerd en gemotiveerd om hun talenten maximaal te ontwikkelen
  • Het onderwijs op maat wordt aangeboden, zodat rekening gehouden wordt met de individuele leerstijlen van de leerlingen (Zowel minder als meer begaafde leerlingen kunnen beter geholpen worden)
  • Leren ook buiten de school via een online omgeving kan plaatsvinden en leerlingen gestimuleerd worden daarvan bij afwezigheid door ziekte, vakantie of anderszins gebruik te maken
  • Leerlingen in het algemeen beter worden voorbereid op de toekomst, omdat gewerkt wordt met de meest recente hard- en software
  • Het profiel en daarmee de aantrekkelijkheid van de school verbeterd zal worden

Tags »

Autor:erik
Datum: woensdag, 4. september 2013 7:14
Trackback: Trackback-URL Themengebiet: Geen categorie

Feed zum Beitrag: RSS 2.0 Kommentare und Pings geschlossen.

Keine weiteren Kommentare möglich.