Training digiborden voor de leerkrachten

Woensdag 15 juni hebben de leerkrachten van de Bosbergschool de training basisvaardigheden digibord gevolgd. Begin september krijgt de school namelijk drie nieuwe digiborden, zodat er vanaf dat moment in iedere klas een digibord hangt.

Twee leerkrachten met digibord-ervaring hebben op het digibord in de cenrale computerruimte van de school een presentatie gegeven van de manieren waarop zij het digibord in de klas gebruiken. De collega’s werden op de hoogte gebracht van de HD Essentials, Schoolbordportaal, Bordwerk en Yurls. Met behulp van de oefen-cd en een paar kleine opdrachten kunnen zij in de komende maanden thuis op de eigen computer een beetje oefenen en een opdracht uitvoeren, zodat zij wat ervaring hebben om in september aan de slag te kunnen.

Deze basistraining is slechts een eerste stap: het digibord kent vele mogelijkheden die voor een deel al doende geleerd worden. Maar er is ook een vervolg afgesproken op 14 september. Dan zullen we ervaringen uitwisselen, de gemaakte opdrachten bespreken en deel 2 van de basisvaardigheden leren.

Tags »

Autor:monique
Datum: zaterdag, 18. juni 2011 7:18
Trackback: Trackback-URL Themengebiet: Geen categorie

Feed zum Beitrag: RSS 2.0 Kommentare und Pings geschlossen.

Keine weiteren Kommentare möglich.