Op deze site is veel informatie te vinden over de overstap naar de universiteit. Er is een aantal verschillende rubrieken:

a) Wat wil ik?      Je komt dan terecht bij een groot aantal tests, die je kunnen helpen bij de keuze van een passende studierichting

b) Wat kan ik?     Je vindt daar tests waarmee je kunt nagaan wat jouw sterke kanten zijn en waar je (nog) minder goed in bent. Daarmee krijg je een duidelijker beeld van het soort werkzaamheden dat goed bij jou past. Het begrip competentie is op dit moment helemaal in. Voor een beroep heb je bepaalde competenties nodig: vaardigheden om dat beroep goed te kunnen vervullen.

c) Wat kan er?    Informatie over het hoger onderwijs, informatie over bachelor/master, alle universiteiten op een rijtje.
VSNU    Info over het hoger onderwijs: de bachelor-masterstructuur, de verschillen tussen hbo en wo, toelatingseisen en overstappen van hbo naar wo.

Digischool    Een compleet overzicht van alle universiteiten.
Davindi    Davindi is de onderwijszoekmachine van Kennisnet. In Davindi vind je een groot aantal links naar sites over opleidingen, verzameld door deskundigen. Ze staan handig ingedeeld per sector.
Ministerie van OCW    Studeren in het buitenland met behoud van studiefinanciering.
Wil weg    Vooral informatie over studeren en stage lopen in het buitenland.

d) Hoe kies ik?
Digischool    Universitaire voorlichting van alle universiteiten voor scholieren.
Studiekeuzekalender    Een overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten in een aantal provincies.
Schoolweb    Overzicht van open dagen voor de komende dertig dagen.

UvA    Een aanrader!    Een uitgebreide serie tips om tot een verantwoorde keuze van een opleiding te komen.
Toekomstdossier    Allerlei opdrachten om verder te komen met je studiekeuze.
Keuzegids    De keuzegids vergelijkt opleidingen en instellingen en geeft een oordeel over de verschillen in kwaliteit.

e) En nu verder   Alles over aanmelden, loten, studiefinanciering, studielink, ib-groep en nog meer.