Er zijn in totaal 18 afdelingen. Jouw school heeft zeker niet alle afdelingen.
Ga na welke afdelingen op jouw school aanwezig zijn.
De afdelingen staan in alfabetische volgorde.

admin.gif (2698 bytes)
Administratie
sector economie
op een kantoor werken: typen, werken op de computer, formulieren invullen, faxen, met de telefoon omgaan, rekenwerk.
avmb.gif (2996 bytes)
Algemene voorbereiding op de maatschappij en het beroep (Alleen voor leerwegondersteunend onderwijs)
voor het assisteren op de administratie, in een magazijn, de winkel, de verzorging.
bouw.gif (3515 bytes)
Bouwtechniek
sector techniek
timmeren, metselen, schilderen, houtbewerken (meubelmaken), stofferen, stukadoren, werken in de wegenbouw.
cons.gif (3155 bytes)
Consumptief
sector economie
voedsel bereiden: bakken, koken, vleesverwerken, maaltijden opdienen in een restaurant of ziekenhuis
elektro.gif (4850 bytes)
Elektrotechniek
sector techniek
omgaan met elektriciteit, elektrische en elektronische
apparatuur zoals huishoudelijke apparaten, televisie, radio, telefoonapparatuur, computers.
graf.gif (3042 bytes)
Grafische techniek
sector techniek
voor boeken, kranten, tijdschriften, folders, kaartjes drukwerk voorbereiden (zetten, opmaken), drukken, vouwen, boekbinden
handel.gif (3574 bytes)
Handel en verkoop
sector economie
werken in een winkel of in een groothandel: verkopen, kassawerk, etaleren.
instal.gif (2862 bytes)
Installatietechniek
sector techniek
aanleggen en onderhouden van gas-, water-, verwarmings en koelinstallaties.
tuinb.gif (3689 bytes) Landbouw en natuurlijke omgeving:
Tuinbouw/bosbouw
groenten kweken, fruittelen, in kassen en op de koude grond werken, bloernbollen en bloemen kweken en verzorgen, tuinwerkzaamheden verrichten (zaaien, planten enzovoort) bossen verzorgen: aanplanten, rooien.
landb.gif (6948 bytes) Landbouw en natuurlijke omgeving: Landbouw/veehouderij akkerbouw: zaaien, planten, maaien, ploegen, sproeien, vee verzorgen: varkens, kippen, koeien, uitmesten, melken.
levens.gif (3206 bytes) Levensmiddelen-
technologie
sector landbouw
het maken van levensmiddelen zoals suiker, kaas, boter, frisdranken, jam, groentenconserven, meestal in een fabriek
metaal.gif (3104 bytes) Metaaltechniek. sector techniek werken met metaal en machines waarmee metaal kan
worden bewerkt zoals een draaibank, een boor- en een snijmachine
mode.gif (2355 bytes) Mode en commercie sector economie werken met textiel, kleding maken, tekenen, herstellen, ontwerpen, verkopen van kleding, etaleren.
scheep.gif (2880 bytes) Scheepvaart sector techniek werken aan boord van een schip in de visserij, de binnenvaart (rivieren en kanalen), de koopvaardij
transp.gif (3923 bytes) Transport en logistiek sector techniek in een bedrijf in het magazijn werken en voor de voorraad zorgen, op een expeditie-afdeling met de computer werken en zorgen dat goederen vervoerd worden naar klanten
uiter.gif (3034 bytes) Uiterlijke verzorging sector zorg en welzijn verzorgen van gezicht, huid, haar, voeten en handen, verzorgingsprodukten leren kennen
verzor.gif (2375 bytes) Verzorging sector zorg en welzijn in een huishouding werken, verzorgen van zieken, kinderen, bejaarden.
voert.gif (3017 bytes) Voertuigentechniek sector techniek onderhouden en repareren van motoren, voertuigen (fiets bromfiets, auto, bus) en landbouwmachines.