National Theatre Londen begint 2013 goed met een fantastische voorstelling. Op donderdag 17 januari vertoont CineMec live via satelliet The Magistrate met niemand minder dan John Lithgow.

Oscargenomineerde en Tony Award-winnaar John Lithgow (Frasier, 3rd Rock from the Sun) speelt de hoofdrol in deze uitbundige Victoriaanse klucht van Arthur Wing Pinero , geregisseerd door Olivier Award-winnaar Timothy Sheader (Crazy for You, Into the Woods). Net als bij de komische National Theatre klassiekers She Stoops Conquer en Londen Assurance, heeft The Magistrate alles in zich om het publiek dubbel te laten liggen van het lachen.

Het verhaal

Wanneer de charmante ambtenaar Posket (John Lithgow) met Agatha (Olivier Award-winnaar Nancy Carroll) trouwt, beseft hij niet dat ze zich 5 jaar jonger voordoet, net als haar zoon. Als haar bedrog lijkt te worden onthuld, volgt er een aaneenschakeling van hilarische vernederingen en schandalige fiasco's.

Recensies

De Britse pers is lyrisch over The Magistrate. Hieronder enkele quotes:

“A Victorian Corker of a show” – Daily Mail ****

“John Lithgow is priceless” – The Times ****

“Joshua McGuire is excellent….full of wicked glee” – Time Out ****

John Lithgow

John Arthur Lithgow (Rochester (New York), 19 oktober 1945) is een Amerikaans acteur en zanger. Hij werd twee jaar achter elkaar genomineerd voor de Academy Award voor beste bijrol, voor zijn rollen in The World According to Garp en Terms of Endearment. Meer dan tien acteerprijzen werden hem daadwerkelijk toegekend, waaronder twee Golden Globes, een American Comedy Award, vijf Emmy Awards en een Satellite Award voor zijn rol in 3rd Rock from the Sun. Lithgow kreeg in 2001 een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Algemene informatie

Regie: Timothy Sheader

Cast: John Lithgow, Nancy Carroll, Joshua McGuire.

 

Datum: donderdag 17 januari 2013

Aanvang: 20.00 uur

Prijs: € 17,50 (CJP/Studenten € 12,50) incl. een gratis drankje

 

Meer informatie & trailers

http://www.cinemec.nl/00/cinemec/2_129/nieuws/1028/The_Magistrate.html

http://microsites.nationaltheatre.org.uk/ntlive

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.cinemec.nl. Reserveren kan via 0900-3210321 (35 ct/min). Wilt u met uw klas een voorstelling bezoeken neem gerust telefonisch contact op voor de mogelijkheden.

 

Reageer


− twee = 4