Veel docenten hebben – veelal online en verschillend van omvang – een Personal Learning Network (PLN): een informeel netwerk waarbij je van elkaar leert. Dat kan zijn door middel van Twitter, en zelf aangemaakte RSS-reader, door onderwijsblogs te volgen maar ook door zo nu en dan (online) contact met andere docenten te onderhouden. Zelf heb ik ook zo’n netwerk opgebouwd. Ik volg bijvoorbeeld bepaalde instanties en organisaties op Twitter…
Gedurende het schooljaar zie ik vaak een boel interessante zaken voorbij komen, maar ik heb eigenlijk te weinig tijd om er echt mee aan de slag te gaan.
De zomervakantie is de perfecte tijd om alles eens goed bij te werken. Ik besteed er gemiddeld één middag per zomervakantie aan. Ik kijk of alle websites die ik volg nog relevant zijn voor mij. Zijn er interessante onderwijsprofessionals/studiebegeleiders die ik nog niet volg op Twitter? En al die URL’s, zijn die niet op betere manier te categoriseren?
Intussen lees ik natuurlijk ook de interessante berichten nog eens over en beslis of ik wel of niet iets met die informatie kan of wil doen… Het geeft een heerlijk opgeruimd gevoel, en ik ben weer helemaal up-to-date voor het nieuwe schooljaar! Wellicht ook een tip voor u?!

Reageer


× 7 = veertien