Onderwijstrends ontwikkelen zich razendsnel. Voor veel docenten en mentoren is het een hele kluif om alles bij te houden.
Het komt er simpelweg niet altijd van tijdens een lopend schooljaar.  Dan zijn er veel te veel andere zaken die aandacht vragen. Maar dan biedt de vakantieperiode misschien uitkomst!
Ikzelf neem me in de zomervakantie altijd voor om me in (een deel van) de vakantie te focussen op één onderwerp op het gebied van studiebegeleiding… Daarbij valt te denken aan games en handige apps voor planning en extra oefening van het huiswerk, maar bijvoorbeeld ook aan meervoudige intelligentie en het inzetten daarvan tijdens het begeleiden van leerlingen.
Kies een onderwerp wat u echt interesseert en ga ermee aan de slag. Niet heel de vakantie, maar gewoon een paar dagen. Zie het als een persoonlijk leerdoel. Lees uzelf in, bekijk video’s, probeer wat dingen uit, ga (online) in gesprek met collega’s en deel uw bevindingen! Dat kan bijvoorbeeld ook in onze Linked In- groep!

negen − = 7