U kent het wel: scholieren die het tijdens de les en tijdens de pauzes steeds maar hebben over die ene game en hoever ze daarin al gekomen zijn….
Wij als docenten kunnen ons er nog al eens aan ergeren dat leerlingen zoveel tijd aan gamen besteden, in plaats van aan het schoolwerk.
In mijn werk als huiswerkbegeleider heb ik gemerkt dat je dit game-fenomeen ook kunt omdraaien tot iets heel positiefs.

"Wat als leerlingen nou eens met hun huiswerk aan de slag gaan op een game-achtige manier?! Dat zou best een positieve invloed op hun motivatie kunnen hebben…"

Met die gedachte ben ik aan de slag gegaan, en uiteindelijk rolde daar een stappenplan uit om je schoolwerk als een computergame te gaan zien.
Ik heb het stappenplan getest met mijn leerlingen en ze waren enthousiast. Er werd goed gewerkt, leren was opeens veel leuker en hun resultaten verbeterden!

Voor mij reden om dit stappenplan met u te delen! Gaat u het ook proberen? Ik ben benieuwd naar uw ervaringen!

+ 9 = achttien