In mijn blogs schrijf ik in deze periode over de eindsprint naar een goed overgangsrapport.
Maar nu de meivakantie begonnen is, of voor sommigen nog moet beginnen, is het voor leerlingen extra lastig om de discipline en de motivatie op te brengen om iets te doen voor school. Hoezeer ze ook weten dat het hard nodig, sommigen kunnen zich er maar lastig toe zetten.

Om mijn leerlingen een beetje te helpen, heb ik voor hen een opdracht gemaakt over zelfdiscipline. Ik geef deze opdracht 3 of 4 weken achter elkaar aan mijn leerlingen om hen te helpen zich bewuster te worden van hun verantwoordelijkheid en de afspraken die ze moeten nakomen om de kansen op bevordering zo groot mogelijk te maken.

Mijn ervaring is dat het kwartje bij leerlingen vaak na 2 a 3 weken wel valt en dat ze vanaf die tijd zich beter aan hun huiswerkafspraken met mij, maar vooral met zichzelf gaan houden. Een belangrijk punt, juist in de periode van de eindsprint.

Bij jonge leerlingen is er vaak wat meer tijd nodig!

× 6 = zes