Langzaamaan komt het einde van het schooljaar in zicht. De meeste scholieren zijn inmiddels begonnen aan de laatste rapportperiode. Sommigen staan er goed voor, maar anderen moeten nog flink bikkelen om hun doelen te halen.
Wat we landelijk zien is dat veel leerlingen vanaf deze periode beginnen met een soort eindsprint, want nu moet het toch wel echt gaan gebeuren.

Natuurlijk kunt u daar, als begeleider ook een grote rol in spelen. U kunt hen namelijk helpen en ondersteunen bij die eindsprint. Daarom zal dit wekelijkse blog de komende weken in het teken staan van de eindsprint.

En omdat een goede eindsprint staat of valt bij een goede planning, is het handig om een (mentor)les te wijden aan 'Plan je eindsprint'. En het mooie is, zo'n mentorles is door Studiekring al kant en klaar voor u uitgewerkt.

Het lesplan vindt u hier en de bijbehorende werkbladen voor uw leerlingen treft u hier aan.

Misschien ook een idee om aan de slag te gaan met de Huiswerkplanner app. Die kunnen leerlingen gratis downloaden in de App Store en in de Google Play Store. De innovatieve app helpt leerlingen beter hun werk in te plannen!

De komende weken ontvangt u via deze blog onder andere ook lessen in woordjes leren, samenvattingen maken en andere studievaardigheden die van pas komen bij de eindsprint.

4 − = twee