De kerstvakantie zit erop, 2015 is begonnen, en net zoals veel volwassenen onder ons, hebben ook veel scholieren goede voornemens. Bij veel scholieren hebben deze voornemens betrekking op school. Ze willen bijvoorbeeld 'beter gaan werken voor school'.
Veel van deze voornemens verzanden na enkele weken/maanden, en dat komt omdat leerlingen hun voornemens of doelen niet concreet genoeg maken. 'Beter gaan werken voor school' is niet meetbaar. Beter zou bijvoorbeeld zijn: 'ik ga bijles nemen voor het vak Duits' of  'ik ga voortaan een weekplanning maken'
Voor pubers is het lastig om doelen concreet te maken, en daardoor is het lastig deze doelen na te streven, waardoor al snel de frustratie toeslaat.

Er ligt dus voor ons een taak om hen te begeleiden bij het opstellen van concrete doelen…
Maar ook motivatie speelt natuurlijk een rol bij het in de praktijk brengen van goede voornemens. Deze maand staan goede voornemens centraal in het wekelijkse blog.

Vandaag met deze gratis opdracht om leerlingen op een goede manier doelen te laten stellen!

Volgende week meer goede voornemens-ondersteuning!

acht + 3 =