Per 1 augustus 2012 wordt Marijn Meijer de nieuwe directeur van Stichting C3. Zijn kennis van en jarenlange ervaring in het chemieonderwijs komen Marijn Meijer goed van pas in zijn nieuwe functie.

 

 

 

Na de opleiding chemische technologie aan de Universiteit Twente heeft Marijn Meijer zijn eerstegraads lerarenopleiding voltooid. In de jaren daarop heeft hij veel ervaring opgedaan in het onderzoeksgebied science education en het onderwijs. Dat is zichtbaar in zijn promotie in Utrecht op een chemisch didactisch onderwerp en het ontwikkelen van lesmodules voor Nieuwe Scheikunde.

Momenteel werkt hij als docent en coördinator op de technasiumafdeling van het Newmancollege in Breda. Hij geeft leiding aan zeven medewerkers en is betrokken bij visie- en onderwijsontwikkeling, de implementatie van het technasiumonderwijs en competentie-ontwikkeling.

 

“Ik heb vooral veel zin in om samen met alle zes enthousiaste en creatieve collega's van C3 ervoor te zorgen dat het een bruisende stichting blijft”, aldus Marijn Meijer. “Daar hoort bij het continueren van wat goed is (en dat is al veel) en de promotieactiviteiten aanpassen en richten op de veranderende jeugd en samenleving. Daarbij moeten we rekening houden met de vraag vanuit de chemische industrie naar competente toekomstige werknemers.”

Marijn Meijer is de opvolger van Arne Mast. “Ik vind het na meer dan tien hele mooie, leuke en succesvolle jaren directeur te zijn geweest goed als C3 eens een nieuwe directeur krijgt”, aldus Arne Mast. Hij zet zijn carrière voort in het onderwijs.

Reageer


× 6 = dertig