Ieder jaar maakt de Koninklijke Zweedse Academie van Wetenschappen een educatieve poster over de toegekende Nobelprijzen. Sinds 1998 publiceert en verspreidt C3 een Nederlandstalige versie van het Nobelprijswinnende onderzoek in de scheikunde. De posters van 2011 worden deze week verstuurd naar alle middelbare scholen (havo/vwo) in Nederland.

In 2010 ging de Nobelprijsposter over chemische reacties, waarbij een koolstofketen aan een andere koolstofketen werd vastgezet. De drie onderzoekers Richard Heck (1931), Ei-ichi Negishi (1935) en Akira Suzuki (1930) ontwierpen deze reacties, waarvoor zij de Nobelprijs kregen.

De poster van 2011 staat in het teken van quasikristallen, een ontdekking van 
Dan Shechtman in 1981. Download de poster of bestel hem door een mailtje 
te sturen aan info@C3.n

l

Reageer


twee − 1 =