Tentoonstelling Master the Universe! verlengd t/m 4 september 2011.
De tentoonstelling Master the Universe in het Universiteitsmuseum Utrecht is verlengd t/m 4 september 2011. Dat betekent dat u met uw klas tot die tijd mee op expeditie kan met Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft naar de wereld van het extreem kleine, koude, snelle en zware op zoek naar een ‘theorie van alles’.

Vooral voor leerlingen uit de tweede en derde klas die voor hun profielkeuze staan is een bezoek aan Master the Universe geschikt. Voor de onderbouw is een serie opdrachten gemaakt waarmee ze bijzondere fenomenen van de theoretische natuurkunde beleven. Op deze manier hopen wij hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Aan boord van het ruimteschip van ’t Hooft maken ze in kleine teams kennis met o.a. de Schalengenerator, het muonenbed en kunnen ze een Fractalfoto maken. Voor het bezoek aan het museum kan op school de geschiktheidsquiz gemaakt worden.

Kees Hooyman, docent natuurkunde van het St. Bonifatiuscollege te Utrecht:
“Ik vond het een leuke, aantrekkelijke en interessante tentoonstelling. Het is zeker gelukt om het enthousiasme voor natuurkunde bij deze tweede klas op te wekken. De leerlingen waren erg nieuwsgierig en zij hebben met plezier de opdrachten uitgevoerd.
Mijn collega’s heb ik ook geattendeerd op de tentoonstelling.”

Voor meer informatie over een bezoek aan Master the Universe! kunt u contact opnemen tijdens de speciale spreekuren via 030 253 8716 (di t/m do 15.00 – 17.00 uur en ma+vr 12.00 – 13.00 uur). Ook kunt u mailen naar onderwijs.museum@uu.nl.

Meer over de tentoonstelling vindt u op www.mastertheuniverse.nl

7 + = negen