Er is een chromatografie lesmethode beschikbaar (ca. 80 pagina’s met illustraties) en een lijst met opgaven. U kunt daar die stukken uit selecteren, die u het meest aanspreken voor uw eigen lessen. De onderwerpen zijn : chromatografie, spectrometrie, extractie, bioaccumulatie en milieuonderzoek. Met visueel aantrekkelijke experimenten, die gemakkelijk en betaalbaar binnen een middelbare school zijn uit te voeren,  is getracht de theorie duidelijke te maken. De monsters zijn voedingsmiddelen kleurstoffen. Het is mogelijk om met eenvoudige middelen zelf een vloeistofchromatograaf te bouwen. Er is getracht zelfs de link te leggen naar de meest moderne detectie apparatuur zoals fotodiodearray (PDA) UV/VIS detectie  en massaspectrometrie (MS) detectie. Chromatografie is de snelst groeiende analytische techniek op dit moment.

http://www.chromatografie.net/

Reageer


− 1 = zeven