Dit seizoen organiseert de VARA voor de vijftiende keer Op weg naar Het Lagerhuis. Dit is de grootste scholierendebatwedstrijd van Nederland waar jaarlijks ruim 200 middelbare scholen aan meedoen.

De opzet is geheel vernieuwd. De krachtige elementen van de laatste vijftien jaar blijven behouden, maar nieuw zijn onder meer het zogenaamde ‘360-graden debat’ en de V-Rede (toespraak). De leerlingen debatteren over thema’s die ingaan op belangrijke maatschappelijke kwesties op regionaal, landelijk en internationaal niveau.

De voorrondes worden in de maanden januari en februari georganiseerd in samenwerking met de provincies. De landelijke finales worden door de VARA in het voorjaar op televisie uitgezonden.

De aanmelding is inmiddels geopend. Scholen kunnen zich inschrijven via www.vara.nl/ownhlagerhuis Hier kun je ook de wedstrijddata vinden.

− 2 = vier