De actie Nederland Leest is op 1 november van start gegaan, dus we lezen nu allemaal (opnieuw) De donkere kamer van Damokles. Uiteraard is er veel informatie beschikbaar over het boek en over de film Als twee druppels water. Hieronder een kort over zicht.

Op de Scholierenwebsite staat veel informatie over het boek, aangevuld met audiovisueel materiaal. Huygens ING (voorheen het Huygens Instituut) produceerde speciaal voor de website een interessante film over het ontstaan van het boek. Verder is er aandacht voor: de auteur, de relatie tussen boek en werkelijkheid, de boekverfilming en morele kwesties.  

De speciale docentenportal geeft suggesties voor behandeling van boek en website in de klas.
Lezen voor de lijst heeft ook een speciale pagina over De donkere kamer van Damokles.
Dan is er nog een speciale lesbrief beschikbaar:  Worden als je heldEen nieuwe visie op De donkere kamer van Damokles. In deze lesbrief wordt gebruik gemaakt van de analyse van  Sonja Pos en van de mimetische theorie van Rene Girard..Je kunt de lesbrief hier downloaden.  Lesbrief_Nederland_leest.

Reageer


9 − zeven =