Bij deze een oproep om mee te denken, schrijven, bloggen over de nieuwe tussentoetsen voor de kernvakken Nederlands, Engels, wiskunde/rekenen. Weinig mensen lijken goed op de hoogte te zijn van deze verplichte diagnostische toetsen die over 2 jaar op alle scholen afgenomen moeten worden.  Ondertussen ligt er al een voorstel voor een wetsontwerp en is het tot 9 april (!) mogelijk je mening hierover te geven via een internetconsultatie: http://www.internetconsultatie.nl/tussentijdsetoetsvo
OCW wil zo reacties verzamelen op de inhoud van het wetsvoorstel. Het hele voorstel telt 41 pagina's, binnen een uur goed te lezen. De consultatie telt 7 open vragen en is binnen 15 minuten in te vullen. Het conceptwetsvoorstel kun je hier downloaden: Wetsvoorstel tussentoetsen 
Zie ook de Community Docenten Voortgezet Onderwijs

Reageer


drie + 2 =