Jongeren Milieu Actief  is in 2011 gestart met het project Green Canteen. In dit project gaan scholieren uit het VO zelf aan de slag voor een duurzame schoolkantine. Zo leren ze veel over duurzaam voedsel én krijgen ze een duurzamere kantine. Dat doen ze door in 4 teams – journalisten, activisten, debaters en filmcrew – campagne te voeren. Leerlingen gaan onder andere de lokale pers benaderen, een expert interviewen en een opiniestuk schrijven ter voorbereiding van het slotdebat. In dit debat overtuigen de scholieren de schooldirectie en kantinebeheerder voor een duurzamer kantine aanbod.
Wil je kosteloos deelnemen? Kijk op www.jma.org/greencanteen voor meer informatie. Op www.vimeo.com/20825182 kun je een filmpje bekijken over het project op de Vrije School in Den Haag.

Reageer


− een = 2