Op woensdagmiddag 22 juni 2011 organiseert de Scholierenacademie/Alfasteunpunt in Groningen een middag over twee recente romans  met hetzelfde spraakmakende thema: Misdaad in de familie.  Een aanrader voor 5 vwo’ers met een speciale interesse in literatuur en hun docenten Nederlands en vreemde talen.
In het eerste college bespreekt Liesbeth Korthals-Altes de populaire roman ‘Het diner’ van Herman Koch over hoe ouders reageren op de criminele daad van hun kinderen.  Ze zal met de leerlingen kijken op welke manieren je het boek kunt lezen en hoe literatuur iets kan betekenen in het echte leven. Als tegenhanger kijkt Els Jongeneel naar de Europese bestseller ‘Ik ben niet bang’  van Niccolò Ammaniti.  Dat boek gaat  over kinderen die ontdekken dat hun ouders betrokken zijn bij een criminele zaak. Het boek en de prachtige verfilming bieden leerlingen een kans om deze Italiaanse schrijver te ontdekken. 
Aanmelden en meer informatie via: http://www.rug.nl/scholieren/proefstuderen/scholierenacademiecolleges

Reageer


7 − = vier