12 april Muntgebouw Utrecht

Als we leerlingen willen leren omgaan met de diversiteit en de democratie van onze samenleving, gaat het om een balans tussen meeveren en tegenwicht bieden. Hier raken sociale veiligheid en de spanning van samen leven elkaar.

Hoe kunnen we de spanning in de klas en op school aangaan en oppakken als leerervaring?
Hoe zetten we met leerlingen het maatschappelijk debat in voor het oefenen van respect, de vorming van een eigen mening en het bouwen aan het leren samen leven in diversiteit?

Deze vragen staan centraal op 12 april.
Deze
onderwijsconferentie is hiermee dé plek voor inspiratie, oefening, verdieping en dialoog over een effectieve aanpak om positief om te gaan met diversiteit en polarisatie. Met alle respect, voor leraren en leerlingen!
- Iliass El Hadioui (docent en promovendus Erasmus Universiteit Rotterdam)
- Cok Bakker (hoogleraar Universiteit Utrecht en lector Hogeschool Utrecht)
- 12 workshops, o.a. Critical Mass, Anne Frank Stichting, Fort van de Democratie.
Voor wie?
Voor leraren en schoolleiders in het primair en voortgezet onderwijs, en voor opleiders en studenten van lerarenopleidingen en pabo’s die zich willen inzetten voor een sociaal veilig klimaat op school.

Klik hier voor inschrijven en programma-informatie

5 × = vijf