Studiemiddag Woerden 4 april 2017
Wanneer groepen mensen niet meer met elkaar willen praten en meningen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, noemen we dat polarisatie.
Denk bijvoorbeeld aan discussies over de opvang van vluchtelingen, over Turkije, over Donald Trump of over Zwarte Piet.

Het is normaal dat mening botsingen. Maar wanneer mensen niet meer met elkaar willen samenwerken en elkaar als vijand gaan zien, dan kan het uit de hand lopen.

Polarisatie is ook merkbaar op het schoolplein, in de klas en in teams. Dat is een probleem omdat de school een veilige plek voor iedereen wil zijn om te kunnen leren.

Wilt u meer weten over polarisatie?
Wilt u ervaringen delen met collega’s?
Wilt u handvatten krijgen om te werken in gepolariseerde groepen?

Wilt u ontdekken wat u zelf kunt doen om polarisatie te voorkomen en te verminderen?

Kom dan naar de bijeenkomst ‘Omgaan met Polarisatie’, van KUVO Woerden op dinsdagmiddag 4 april van 15.30 – 18.00 uur
En neem collega’s mee!

M.m.v. Jan Durk Tuinier, Marja Hanko en Kitty van Leeuwen.

Klik hier voor informatie, programma en opgave.

+ zes = 15