dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. Door middel van muziek en dans worden jongeren betrokken en geïnspireerd om in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Per dag raken bijna 6.000 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan ruim 40% jonger is dan 25 jaar.
Help mee en kom met jouw school in actie voor een wereld zonder aids!
De scholenactie start met een verzorgde en inspirerende gastles op school. Vervolgens komen leerlingen in actie om geld in te zamelen. De scholenactie eindigt op 1 december 2015 (Wereld Aids Dag) met het dance4life slotevent. Tijdens deze unieke ervaring van verbondenheid, trots en solidariteit vieren we wat we met z’n allen bereikt hebben!
Deelname aan de scholenactie is kosteloos en scholen kunnen al deelnemen vanaf 100 leerlingen.

Scholenactie in het kort:
  1. Een interactieve gastles geheel verzorgd door dance4life (45 minuten)
  2. Leerlingen komen in actie om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor dance4life (1 á 2 weken)
  3. dance4life slotevent op 1 december 2015 (incl. vervoer). Leerlingen die € 50,- (netto) hebben ingezameld mogen naar het dance4life event.
Doelen
  • Leerlingen informeren over thema’s rondom seksualiteit binnen het kader van ‘wereldburgerschap’.
  • Leerlingen bewust maken van hun eigen seksuele rechten en kansen (t.o.v. jongeren wereldwijd).
  • Leerlingen inspireren om in actie te komen voor leeftijdsgenoten in Afrika ten zuiden van de Sahara.
Doelgroep Voortgezet onderwijs (alle leerjaren van praktijkonderwijs t/m vwo)
Looptijd gastlessen: 7 september t/m 13 november
actieperiode: september t/m 30 november