In het kader van de week van de armoede (van 25 november tot 2 december) doet de Nederlandse Publieke Omroep mee aan een wereldomvattend crossmediaal evenement Hoezo Armoede? (Why poverty). Hoezo Armoede? gaat verslag uitbrengen van de armoede in de wereld. NTR: Schooltv besteedt in de themaweek ook aandacht aan armoede.

In het kader van de week van de armoede heeft NTR Schooltv speciaal lesmateriaal ontwikkelt voor onder andere het vak maatschappijleer van het vmbo en havo/vwo. Met dit lesmateriaal hebben docenten een praktische handleiding voor een aantal actieve lessen in handen. In deze lessen staan schooltelevisieprogramma’s over armoede centraal. De afleveringen komt uit onder andere de series Focus op de maatschappij en Wereldburgers. Het lesmateriaal is gratis te downloaden, ingedeeld per vak en niveau en bevat antwoordsuggesties. Het is geschikt voor zowel klassikale behandeling als zelfstandig werken. Armoede staat gelijk aan ellende, maar biedt ook kansen. Het lesmateriaal zet armoede op de ‘schoolkaart’ vanuit de opvatting dat armoede een oplosbaar probleem is. En ook in de themaweek draait het om oplossingen die aanzetten tot navolging en prikkelen tot actie. Meer informatie over het lesmateriaal en de themaweek vindt u op schooltv.nl/hoezoarmoede_docent 

Reageer


− 2 = vijf