Van 9 – 15 juni  2012 staat de vierde internationale duurzaamheidsolympiade INESPO op het programma. De olympiade staat open voor vmbo-, havo- en vwo-leerlingen tussen de 13 en 18 jaar onder begeleiding van een leerkracht. INESPO draait om het vinden van oplossingen voor mondiale duurzaamheidsvraagstukken om zo jongeren te stimuleren zich in te zetten voor een duurzamere wereld. Daarnaast daagt INESPO leerlingen uit om buiten de gebaande paden te treden en aan een groot publiek hun kennen en kunnen te laten zien. De oplossingen dienen bij één van de volgende vakken te passen: aardrijkskunde, biologie, maatschappijleer, natuurkunde of scheikunde. Leerlingen hebben tot 1 februari 2012 om zich in te schrijven op www.inespo.org. Op deze site is tevens meer informatie te vinden over de olympiade.

7 − drie =