Op 29 november 2011 gaat Schooltv van 5.00 t/m 6.00 uur (Ned. 3) achter elkaar 4 nieuwe afleveringen uitzenden van de bekende serie Focus op de maatschappij. De afleveringen 21/24 vormen een special over Massamedia – bestemd voor leerlingen in klas 3 en 4 vmbo. De afleveringen zijn terug te zien op: schooltv.nl/schooltvgemist.
Iedere aflevering heeft eenzelfde opbouw. De volgende benaderingswijzen vormen het uitgangspunt. Sociaal-cultureel: wat vindt de samenleving en wat vind jij? Sociaal-economisch: wie heeft daar (geen) belang bij? Politiek- juridisch: wat vindt de overheid? En veranderings-vergelijkend: hoe ging het vroeger en hoe is dat in andere landen?
De serie is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen die maatschappijleer verplicht in het gemeenschappelijke deel volgen. Voor de leerlingen die maatschappijleer als eindexamenvak hebben gekozen, zijn de programma’s over Massamedia een uitstekende voorbereiding op het eindexamen. Focus op de maatschappij kan worden ingezet bij alle leerwegen en bij alle sectoren.
De serie komt tot stand in samenwerking met Cito en SLO.
Meer informatie: www.schooltv.nl/focus of via:www.eigenwijzer.nl/focus

− vijf = 2