Jongeren Milieu Actief (JMA), de jongeren milieuorganisatie van Nederland voor en door jongeren tussen de 12 en 28 jaar, is in 2011 gestart met het project Green Canteen. Met Green Canteen gaan scholieren uit het VO zelf aan de slag voor een duurzame schoolkantine. Zo leren ze veel over duurzaam voedsel én krijgen ze een duurzamere kantine. Dat doen ze door in 4 teams – journalisten, activisten, debaters en filmcrew – campagne te voeren. Ze gaan sociale media inzetten, een persbericht schrijven, handtekeningen verzamelen en een mini documentaire maken in de stijl van de keuringsdienst van waarde. In een slotdebat zullen de scholieren de schooldirectie en kantinebeheerder overtuigen voor een duurzamer kantine aanbod. En dit met behulp van een heerlijke biologische en vegetarische proeftafel.
De pilot is met veel enthousiasme uitgevoerd op de Vrije School in Den Haag. Misschien ook iets voor uw school?
Meer informatie op www.jma.org/greencanteen.
Contactpersoon: Hilde Laauw: hilde@jma.org.

Reageer


acht + = 16