Ieder jaar zet 3FM zich samen met het Nederlandse Rode Kruis in voor een stille ramp. Dit jaar maakt Serious Request zich sterk voor moeders die geraakt zijn door oorlog en conflicten.
De NTR: Schooltv-site Eigenwijzer.nl zal ook nu weer een lespakket aanbieden bij dit thema.
Drie dj’s zitten vanaf 18 december 2011 zes dagen lang in het Glazen Huis in Leiden. Daar draaien ze platen voor een stille ramp die wereldwijd meer dan 10 miljoen vrouwen in oorlogen raakt.
Ieder jaar komt een groot aantal scholen tijdens 3FM Serious Request in actie. Ook dit jaar kan jouw school meedoen door lessen over het thema te geven en geld in te zamelen. Met het lesmateriaal van NTR:Schooltv kun je het thema van Serious Request 2011 in de klas behandelen.
Het lespakket zal bestaan uit achtergrondinformatie over moeders in oorlogen; lessuggesties, clips uit de Schooltv Beeldbank, vragen en opdrachten voor vmbo, havo en vwo.  Het lespakket is ook vakoverstijgend of als kerstproject in te zetten.
Vanaf 19 september is het lespakket gratis te downloaden. Ook kun je gastlessen door een medewerker van het Rode Kruis aanvragen. Bovendien komt er op Eigenwijzer.nl extra informatie en nieuws te staan. Een gastles aanvragen kan via: 3fm@redcross.nl.

Reageer


zes + = 11