Het ministerie OCW heeft SLO de opdracht gegeven een traject in gang te zetten, waarin het nieuwe examenprogramma maatschappijwetenschappen in de praktijk beproefd en getoetst gaat worden.

In het schooljaar 2011/2012 starten 14 – inmiddels al geselecteerde- pilotscholen met het nieuwe programma in het vierde leerjaar havo/vwo. In 2013 (havo) en 2014 (vwo) wordt het eerste pilotexamen op deze scholen afgenomen.

Afgelopen schooljaar zijn twee schrijfgroepen (één voor havo en één voor vwo) van ieder vier docenten maatschappijwetenschappen gestart met het ontwikkelen van lesmateriaal ten behoeve van de pilot.
Nu is er één vacature gekomen en is SLO op zoek naar een nieuwe schrijver met ingang van het schooljaar 2011-2012, die voldoet aan de volgende criteria:
- is docent maatschappijwetenschappen;
- heeft enige schrijfervaring met het ontwikkelen van lesmateriaal;
- is één dag per week beschikbaar voor deze schrijfactiviteiten, ofwel door een vrijstelling van onderwijstijd binnen de eigen school, ofwel door het afsluiten  van een eigen contract met SLO voor één dag per week;
- is bereid één keer per maand te overleggen in Utrecht.

De beschikbare vergoeding is € 11.000,– (inclusief BTW) per schooljaar. De kandidaat kan zelf een voorkeur uitspreken voor havo of vwo.
Graag zo spoedig mogelijk (uiterlijk 22 mei a.s.) reageren naar L.meijs@slo.nl met toevoeging van het ingevulde aanmeldingsformulier. U kunt met vragen of opmerkingen ook terecht bij Lieke Meijs (053-4840331) of per email.

2 Reacties op “Schrijver voor lesmateriaal pilot gezocht”

 1. maaike van luijk zegt:

  Hallo,

  ik ben docent wiskunde en zou me graag meer bezig gaan houden met het schrijven van lesmateriaal. heb hier al enige ervaring mee. mocht u ter zijner tijd op zoek zijn naar iemand voor wiskunde schrijfwerk zou ik dat graag van u horen.
  maaike van luijk

 2. luyben zegt:

  Neem ook even contact op met de community wiskunde.
  Ik weet niet of zij dit ook lezen.

Reageer


negen − = 7