De Vrije Universiteit start 1 september 2011 met een nieuw programma: Maatschappijwetenschappen.
Maatschappijwetenschappen aan de VU biedt een inhoudelijke verdieping op de maatschappijvakken van de middelbare school. Studenten leren hoe samenlevingen, dichtbij huis en ver weg, zich ontwikkelen en welke krachten daarbij een rol spelen.

Kenmerkend aan het VU-programma Maatschappijwetenschappen is het multidisciplinaire perspectief en de sterke nadruk op academische vorming. Studenten verdiepen zich in de antropologie, sociologie en politicologie en ontwikkelen zo een brede theoretische basis. De gedegen training in academische vaardigheden, waaronder analytisch denken en het zelfstandig opzetten en uitvoeren van onderzoek, bereidt studenten goed voor op een professionele carrière midden in de maatschappij.
De studieopbouw van Maatschappijwetenschappen ziet er als volgt uit: In het eerste jaar maken de studenten kennis met de drie disciplines: antropologie, sociologie en politicologie. In jaar twee kiezen zij één van de twee multidisciplinaire thema’s: ‘welvaartsstaat en sociale participatie’ of ‘globalisering’. Jaar drie staat in het teken van individuele profilering en afronding van de studie in de vorm van een bachelorscriptie.
Studenten kunnen na het afronden van Maatschappijwetenschappen doorstromen in de VU-masters: Political Science, Social and Cultural Anthropology en Sociologie. Ook andere masters aan de VU en programma’s aan andere universiteiten behoren tot de mogelijkheden.
Studiekiezers die Maatschappijwetenschappen overwegen, kunnen een dag meelopen: www.vu.nl/meeloopdagen.
Kijk voor meer informatie op www.vu.nl/mij.

acht − = 6