Voor het derde jaar wordt het gastlesproject met thema ‘Vrijheid moet beschermd worden’ georganiseerd.
De gastlessen worden verzorgd door oorlogsveteranen en sluiten aan bij de vakken geschiedenis en maatschappijleer.
Een oorlogsveteraan vertelt in de klas over zijn of haar belevenissen tijdens een missie. Vroeger en ver weg komen tijdens een gastles ineens dichtbij. Ook het thema ‘vrijheid’ krijgt contour. Na afloop van een gastles praat de klas over wat vrijheid betekent in ons dagelijks leven.
Deze gastlessen zijn geschikt voor alle klassen in het voortgezet onderwijs en vinden plaats in de periode van februari – juni 2011.
Als unieke toevoeging kun je met je klas gratis het 4 mei Concert bezoeken in het Concertgebouw.
Mocht je in aanmerking willen komen voor een gastles, dan kun je je zich via www.herdenk.nu opgeven.

1 + vijf =