Er komt een nieuw landelijk loesjeproject waarvoor we graag zouden samenwerken met een aantal maatschappijleraren en (een van) hun klassen. Het is een schrijfproject om ouderen en jongeren met elkaar in contact te brengen en samen te laten schrijven over de maatschappij. Het is een vervolg op hoe grijzer hoe eigenwijzer. Zie: www.loesje.nl/wijsheid
Uit de schrijfbijeenkomsten komen Loesjeteksten en andere verhalen. Die teksten komen in een kalender en op de website. Het idee moet nog verder vorm krijgen. We hopen ook op acties. We hebben al een samenwerking afgesproken met de seniorenorganisatie uniekbo. Zij hebben schrijfgroepen. Concreet zouden we graag bij een stuk of tien lessen maatschappijleer verdeeld over het hele land langskomen om te schrijven met de klas en KBO-leden samen. (1 les per docent dus, misschien 2).
Aan het einde van het traject willen we een televisiedebat organiseren dat wellicht bij omroep Max kan worden uitgezonden. Of bij BNN.
Het zou mooi zijn als we bij Loesje nu al weten dat er een aantal docenten willen meewerken. Het zal plaatsvinden in het schooljaar 2011-2012.
Mail naar hanneke@loesje.nl

drie × 8 =