Sterre Lindhorst is voor de Volkskrant een artikel aan het schrijven over jongeren die bont dragen. Dat gebeurt steeds meer, hebben zij het idee. (Denk aan de Nickelson-jas, een soort bomberjack met bontkraag. Dat is nu een hype.) Dat is opmerkelijk, omdat ook veel jongeren faliekant tegen bont zijn, of waren. We willen de hype proberen te duiden en inzicht krijgen in hoeverre jongeren zich ervan bewust zijn dat bont vaak dierenleed veroorzaakt.
Het leek hen leuk om, naast jongeren zelf, een leraar maatschappijleer aan het woord te laten over dit fenomeen. Het liefst eentje die al een tijd meedraait en dus trends ziet. Het hoeft niet iemand te zijn die zich specifiek met bont bezighoudt, het gaat erom dat hij of zij de voorkeuren en keuzes van jongeren een beetje kan duiden.
Als je hier meer informatie over kan geven, neem dan contact op met Sterre Lindhorst (redacteur.algemeen3@volkskrant.nl of mobiel via 0628260463).

Reageer


1 + = zeven