nieuws

Op de volgende adressen kun je op zoek naar werkstukken/ scripties of ideeën:

  • Digischool"online" Popzet: vul zelf een opzet voor het doen van onderzoek/ Praktische Onderzoek/ maken van werkstuk in en stuur het gelijk door naar je docent (en jezelf). 
  • Op www.aarde.nu is een bundeling van aardwetenschappelijke onderwerpen voor profielwerkstukken te vinden.
  • Scholieren.com: onderwerpen op alfabet, de bekende onderwerpen en niet van een geweldig niveau
  • Uittreksels.nl Grote verzameling scripties, met het niveau erbij aangegeven.
  • Collegenet.nl Meer dan 140 werkstukken: zit er iets voor jou bij?

Beeldmateriaal - Deze pagina verwijst naar mooie websites waarop je kaartjes, foto's, mooie beelden en educatieve video-clips kunt vinden voor het gebruik bij je werkstuk.

Werkstuk over Wenen Het is een werkstuk dat met behulp van zeer veel verschillende bronnen in elkaar is gezet. Met al die verschillende informatie is er vervolgens een werkstuk samengesteld. In dit werkstuk kun je vinden: Hoe is Wenen ontstaan en waarom ligt Wenen daar? Het werkstuk is gemaakt door Georg Dekkinga. NB Het is een PDF File, Klein werkstuk over vulkanisme - Een opzetje van een werkstuk over een vulkaan. Niet kwantitatief lang, maar wel de kwalitatieve informatie die je nodig hebt om misschien nog het een en ander uit te zoeken en zelf een goed werkstuk te schrijven.

Mogelijke onderwerpen

Deze onderwerpen zijn samengestelde pakketten (dus met tips en bronnen) en gemaakt door verschillende Nederlandse universiteiten. IJs en gletsjers Een bezoek aan de koude gebieden van de wereld. Klimaatverandering 2100; Palmbomen in Limburg en zeehondjes in de polder? Economische aspecten van de Nederlandse akkerbouw Het belang van de akkerbouw voor het nationaal inkomen en de werkgelegenheid Akkerbouw op weg naar een nieuwe toekomst? Ploegscharen en Global Positioning System, hightech in de akkerbouw Locatiekeuze windmolenpark Besluitvorming gaat niet altijd voor de wind Plaattektoniek De aarde in beweging Mineralen en gesteenten Bouwstenen van de aarde Vulkanisme Een reis naar het binnenste van de aarde Kusterosie Amersfoort aan Zee? Het klimaat Koukleumen of opwarmen? Aardbevingen in Nederland Pinkpop laat de aarde trillen! Milieu en inrichting van de haven van Rotterdam De Kop van Zuid Vestigingsplaats Duitsland Duitsland als vestigingsplaats voor internationale ondernemingen. Achterlandverbindingen De achterlandverbindingen van de Rotterdamse haven en Schiphol Globalisering McDonalds in Timboektoe Files in Nederland Zijn vervoersproblemen op te lossen? Historische duinen Een zandbak met een verleden Te koud of te warm hier! Verhuizen door klimaatverandering Mineralen en gesteenten Bouwstenen van de aarde De Waddenzee Nederlands belangrijkste natuurgebied Het Aralmeer droogt op Is deze ecologische ramp nog te stoppen?