• Kaartvaardigheden. Heb ik die wel voldoende voor het examen? Test jezelf.....
 • Kaarten leren lezen met behulp van het stappenplan .
 • Waar moet je op letten bij het beantwoorden van examenvragen? 6 punten worden genoemd met voorbeelden uit het examen Havo en VWO. Als Worddoc te downloaden.
 • Moeilijke woorden in de vragen? Dit lijstje met veel gebruikte termen die voorkomen in SE en CE vragen.
 • Wat moet ik eigenlijk allemaal kennen en kunnen op het CE? Dat staat in de officiële syllabus. Bekijk ze hier  voor VWO, VMBO  en Havo  (PDF)
 • Verschillende docenten aardrijkskunde hebben lessen op het internet geplaatst. Hierin leggen ze een aantal zaken uit die zeker voor SE en CE handig zijn om nog eens te horen en te zien.

  ► Kijk hier voor een overzicht van videolessen aardrijkskunde 

 • Video onderwerpen examenonderdelen Havo- VWO:

  1 - Het mondiale klimaatsysteem: zon en aarde
  2 - Het mondiale klimaatsysteem; lucht en water
  3 - Het wereldvoedsel-vraagstuk
  4 - Waterbeheersing van rivieren in Nederland

  Instructiefilmpjes met uitleg: door docent aardrijkskunde Havo (VWO kan het ook gebruiken)

 

 

 

Regelgeving VWO CE  2018 Alles over de regelgeving, syllabus (wat moet je echt kennen en kunnen) de toegestane hulpmiddelen en de atlas op het CE, en alle examens met antwoorden! Draai aan de jaartallen linksboven en kies jouw schooltype.

V
WO


Havo

VMBO TL- GL

Examentips 5 tips voor het maken van het examen 6 tips voor het leren van het examen 7 veel gemaakte fouten op het examen aardrijkskunde
 
Alle H en V examens vanaf 2010! Op de website havovwo.nl  vind je de examens vanaf 2000 inclusief bijlages en antwoordmodellen. Na aanklikken worden ze als PDF formaat (Acrobat reader) van de CITO site gedownload. 

Havo

VWO